23. loka, 2017

Henkisyyden haikailu

Monet meistä haikailevat jonkin käsittämättömän, näkymättömän henkisen henkisyyden tai maailman perään?!? Miksi. Miksi ihmeessä. Mikä edes luokitellaan henkisyydeksi? Jokin pyhimyskehä pään päälläkö? Jalo auttamisenhalu? Mikä? Kun mennään näiden asioden ihan alkuperään (suosittelen miettimään) ja siitä seuranneisiin ääripäihin, itseäni on oikeasti aina hieman pelottanut nämä ns henkiset ihmiset! 

Mulle henkisyyden ydin on jokseenkin yksinkertainen yhtälö. Rauhaisuus itsessäni ja näkyvän maailman välillä sekä kokonaisvaltainen hyvä olo. Luottavaisuus ja avoin mieli ja usko hyvään. Samoin siihen kuuluu ravinto, lepo, liikkuminen, ystävät, koti, perhe, lemmikit, kauneus. Henkisyyteen kuuluu myös hyvä käytös toisia kohtaan. Kunnioitus. Välittäminen. Huolehtiminen jos se on tarpeen. Kaikki. Miksi pitää hakea sitä ns henkisyyttä mistään ulkoapäin, kun meillä kaikilla se on sisäänrakennettua. Vaistoa. Siihen olen luottanut. Ulkoapäin tulevat vaatimukset ja rajoitteet vain hajoittavat omaa suuntaa ja vaistoa. Kun tuntee itsensä ja sallii sen ohjata, mikään ei voi mennä vikaan. En esim diggaa joogasta, urheilusta, kilpailuista, kun omana itsenään on saanut jo kilpailla ihan riittämiin! 

Meillä jokaisella, ihan kaikilla on oma tehtävänsä. Tärkein on se, että kasvaa ihmisenä. Kaikki muu seuraa perässä. Oppia. Mitä kulloinkin eteen tulee tai tuodaan. Luota itseesi, äläkä ulkoapäin tuleville vaatimuksille tai luuloille millainen sinun tai minun pitäisi, taikka kuuluisi olla. Olemme juuri siinä missä pitääkin ja aina saa aloittaa itsensä kanssa alusta. Kukaan tai kenenkään ei pidä sitä ottaa itseensä tai olla esteenä. Sen tiedät vain sinä itse. 

Kun antaa elämän tulla ja toivottaa sen tervetulleeksi juuri sellaisenaan kun se kulloinkin ilmentyy, saa rauhan ja ymmärryksen jostain kaukaisesta tähdestä, josta me ihan kaikki alunperin olemme tänne saapuneet. Joskus irtipäästäminen on juuri se oikea päätös ja avain uuteen. Me saamme sen mitä tilaamme ja ajatuksissa kannamme. Meillä on siksi vapaa tahto muuttaa ja valita ajatuksemme aina uudestaan ja uudestaan. Kokeile. Et ainakaan menetä mitään! 

 

Skool. 

Mia