7. elo, 2018

Ajan virtaa

Aika. 

Välillä venyvää, odottavaa, välillä sekunnissa kiitävää virtaa. 

Me olemme kehotasossa sidottuja, kellon lailla tikittävään aikaan. Sielumme taas; noh, jokainen voipi päätellä itse!

Ihminen, jokainen elollinen täällä, on suuren suuri kokonaisuus, joka koostuu pienen pienistä soluista, säikeistä, fyysisestä ja psyykkisestä, totuudesta tai harhasta. Usko itseesi. Ole oma totuutesi. Se vie sinut pitkälle. Haasta vanhat kalterit ja asenteet, uskomukset. Pääse vapaaksi. Olet aina ansainnut vain parasta! 

Aika itsessään ei ole pelottavaa, vaan kuinka nopeasti se kuluukaan. Se pelottaa välillä. Mutta, kun antautuu ajan virtaan, pelko hälvenee, sulaa jonnekin pois. Tilalle saapuu ymmärrys. Suurempi kuin odotin. Ehkä hyvä niin. En tiedä. Omasta itsestäni en voi tietää. Riippuu niin monesta tekijästä. Olen itsellenikin arvoitus, koska niin haluan elämäni loppujen lopuksi elää. Mitä järkeä olisi saada tietää kaikki, ja en saisi kokea taikka oppia uutta? 

Olen vain ihminen. Pieni ajan rattaissa, suuri sielunvoimaltani. Kuten me kaikki jos niin tahdomme. 

Oikeasti en pelkää täällä mitään. Jos pitää pelätä, pelkään itseäni. Koska, jos en osaakaan tarttua tilaisuuksiin, jos en näekään lapsenlapsiani, jos en osaakaan hoitaa itseäni viisaasti, jos jos jos. Mitä jos? 

Ilman Jos-sanaa en oppisi olemaan murehtimatta. Murhe lisää vain murhetta. Se mihin keskityt, lisääntyy. Hassu laki, mutta näin se täällä pallolla toimii. Keskity rauhaan, rakkauteen, hyvään tms, alkuun vaikka väkisin, se kyllä lähtee siitä eteenpäin. Rentoudu. Ei ole pakko jännittää. Mitään ei ole Pakko!! Ole utelias. Saat olla uudestaan lapsi. Tai vaikka menninkäinen, jos siltä tuntuu. Se Ei Ole Koskaan Keneltäkään muulta pois!! Kokeile. Mitä menetät?! Mitä ihmettä voit menettää jos kokeilet HYVÄÄ?? 

Kuuntele. Itseäsi, muita. Kuuntele hiljaa. Arvostelematta. Näe ihmisen sisälle. Se huikea viisaus ja kauneus, joka on meissä jokaisessa läsnä. Viisas saa sen toisessa esille sydämensä kautta. 

Nämä vuodet ovat, ja ovat olleet ihmisille ns elollisille haasteita täynnä. Jokaisella on oma taakkansa ollut. Takuulla. Kultainen keskitie ja asenne. Ymmärrys. Siinä avaimia eteenpäin. Koska, eteenpäin täällä mennään, haluttiin taikka ei. 

Pohdin paljon ihmisyyttä, elämää, asioita. Olen ajatellut lapsesta saakka. Hiljaa itsekseni. Kuten lapseni, rakkaimpani. Haluaisinkin muistuttaa myös hänelle, että OLE AINA OMA ITSESI, ÄLÄKÄ ALISTU MUIDEN TAHTOON, JOS OMA TUNTEESI KERTOO ETTÄ SINÄ OLET ITSESSÄSI OIKEASSA! Pahinta, mitä vanhemmat, toiset ihmiset voivat lapselle, nuorelle, aikuiselle tehdä, on se, että lyttäävät, nauravat, pilkkaavat tuon henkilön tunteet. Aidot tunteet eivät ole väärässä. Vääristyneistä tunteista taas oppiminen, ja vapautuminen, vaatii ensin vapautta purkaa tuntojaan. Ihminen kyllä itse huomaa kun tunnetta ei enää tarvita, vaan se saa mennä. Luota vaistoosi. 

Lapsi on aina tullut opettamaan vanhemmilleen jotain, mitä heidän on pitänyt oppia ja nähdä. Lapsi ei ole väärässä itsestään tai tunteistaan. Suomessa (toki muuallakin maailmassa on epäoikeutta) ei kunnioiteta lapsia, taikka nuoria niin kuin heitä pitäisi. Toki on myös tottakai perheitä, joissa toimitaan rakkauden rajoilla, ja silloin se on aina oikein. Mutta, jos rakkaus onkin kateissa, tai tallattu, taikka vain kadonnut, takuulla tapahtuu räjähdyksiä. Omakohtaisia kokemuksia nuorisosta on positiivisia. Kun taas mm olen tavannut senioreita, joiden käyttäytyminen ollut huolestuttavaa. Mutta, olemme erilaisia ja siitä selviää kyllä. Periaatteessa emme voi syyttää koskaan mitään ulkopuolista tahoa omista elämämme kokemuksista. Olemme ne itse sillä hetkellä valinneet. Nyt on mahdollisuus vain valita jotain muuta, ja uutta. Jos niin tahtoo. Ei ole pakko. Voi jäädä myös siihen paikoilleen, ja sekin on valinta. Sinun omasi. Katso kerrankin peiliin, ja puhu, keskustele itsesi kanssa. Oletko sinä itsesi paras versio? Ystävä? Käyttäydytkö itseäsi kohtaan niin, kuin haluaisit muidenkin sinua kohtaan käyttäytyvän? Täällä saa miettiä. Kyseenalaistaa. Suomessa tosin vallitsee tietyillä aloilla, tasoilla, kerroksissa ns hyshys maailma. Ei uskalleta sanoa, eikä puhua. Voit menettää työpaikkasi, kotisi, rakkaasi, rahasi, kaiken pahimmassa tapauksessa. Ja joudut pitämään suusi kiinni, vaikka sisin huutaa vääryyttä. Tähän on tultava muutos. Suomessa on sananvapaus. Me saamme olla asioista Mieltä!! Keneltäkään se ei ole myöskään pois. Päinvastoin se herättää, saa aikaan liikettä, keskustelua, pohdintaa. Ainoa keino parantaa asioita on puuttua niihin. Rohkeutta tarvitaan, vai tarvitaanko? Miksi edes pitää olla rohkea Suomessa, jos vain haluaa olla omanlaisensa, taikka sanoa vain omia ajatuksiaan, ilman että ihmiset ovat heti rääpimässä, tai solvaamassa, taikka räksyttämässä? Tehkääpä se sama itse perässä! Miettikää miltä siitä toisesta tuntuu? 

Rakkaus ei satuta. Vaan rakkauden puute. Mikään aito Ei satuta, vaan aina sen Hyvän puute tekee sen ilmentymän. Jos kaipaa rakkautta, se sattuu. Rakkaus on kuitenkin meissä sisällä kaikissa. Älä keskity puutteeseen, vaan löydä sen lähde sisältäsi. Se on kyllä siellä. Ihminen on kuin sipuli. Kuori, itke, naura, ja elä oman näköisesi elämä. Elä päiväsi hymyillen. Nämä sanoi kerran isoisäni. Joka osasi elää. Heidän tiettyjä elämänoppejaan tässä olen seuraillut. Joskus vanha viisaus on parempi kuin pussillinen uusia. Sekin on taitolaji osata nähdä ne mitkä ovat tarkoitettuja toimimaan. 

Näkijän nöyrin tehtävä onkin saada auttaa, näkemään toisessa itsessään se kaikki viisaus, hyvä ja ihana. Sekä löytämään uudestaan sielunsyhteys, taikka sydänyhteys, jos sellainen on katkolla. Ja auttaa kuorimaan sitä sipulia vaikeittenkin hetkien, tapahtumien läpi. Näkijä tuo sinun oman sielusi sinulle esiin ja takaisin, jos olet sen matkoillasi hukannut joskus jonnekin. Näkijän sielu ja voima on valtava. Ja sen pitää olla aitoa. 

Kannattaa myös muistaa, että sinä itse olet vastuussa itsestäsi. Tunteistasi, valinnoistasi. Jokainen on sitä myös, mitä uskoo olevansa. Ajatuksien vaihtaminen nimittäin Ei maksa mitään. 

Täällä on olemassa niin monta totuuden kerrosta, kuin planeetalla on ihmisiä. Eli, aika monta. 

Ja. Joskus käy myös niin, ettei vastausta saa vielä. On vain tyhjä hiljaisuus! Ja, se vasta suuri vastaus onkin. Silloin kaikki on mahdollista. Välillä myös näkijän antama vastaus on vielä niin korkealla, taikka vasta tulossa, joten se saapuu kun oikea aika on edessäsi. Tämä on verrattavissa F1 ajamiseen. Taitoa vaaditaan, sekä luottamusta ihmiseen itseensä. Ajalla on väliä. 

No, nämä nyt ovat omia ajatuksiani tässä päivässä, mitä olen miettinyt jo pitkään. Liian pitkään. 

 

 #näkijä #masterseerness #usavogue #puresoullighr #fashion #passion #vogue #desinger